PMÚ pokutoval podnikateľa za odmietnutie predložiť kľúčové informácie

10.10.2024 Bratislava

Bratislava 10. októbra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR uložil pokutu podnikateľovi pôsobiacemu v oblasti hostingových a doménových služieb vo výške viac ako 60.000 eur. Dôvodom je, že odmietol poskytnúť kľúčový zdroj informácií v prešetrovaní kartelovej dohody. PMÚ o tom informoval vo štvrtok s tým, že rozhodnutie ešte nie je právoplatné.

"V rámci prešetrovania potenciálneho kartelu medzi podnikateľmi, ktorí zabezpečujú nakladanie s nebezpečným odpadom z nemocníc a nemocničných zariadení, vykonal PMÚ neohlásenú inšpekciu. U jedného z podnikateľov sa našla komunikácia len z obdobia bezprostredne pred inšpekciou a zistilo sa, že asi 500.000 emailov bolo vymazaných," uviedol úrad.

Táto emailová komunikácia sa však stále nachádzala u poskytovateľa hostingových a doménových služieb, od ktorého si ich PMÚ v zmysle zákona vyžiadal. Ten ich však napriek opakovaným výzvam odmietol poskytnúť. Vzhľadom na skutočnosť, že ide o kľúčový zdroj informácií, bez ktorých nie je možné v prešetrovaní kartelovej dohody pokračovať, uložil PMÚ podnikateľovi pokutu v hornej časti zákonom stanovenej hranice.

"Rozhodnutie PMÚ zatiaľ nie je právoplatné, podnikateľ môže voči nemu podať rozklad (odvolanie)," uzavrel úrad.
 

Vyberte región

mark